Red Panthers zijn niet bang van vicewereldkampioen Australië

PHOTO_NEWS
De Red Panthers zijn vandaag, twee dagen na hun 1-0 zege tegen India, aan de voorbereiding op hun volgende wedstrijd in de World League begonnen. Woensdagavond geven ze in Brasschaat vicewereldkampioen Australië partij. "Ik ben niet bang van Australië. We kunnen er een resultaat tegen halen", blikt draaischijf Barbara Nelen vooruit.

"Op het WK in Den Haag hebben we met 3-2 verloren van de Australiërs. Ze zijn fysiek bijzonder sterk en ze hebben een uitstekende strafcorner, maar hun spel ligt ons wel. We moeten even georganiseerd spelen als tegen India en toch durven aanvallen. We kunnen zonder druk spelen. Sowieso is de belangrijkste wedstrijd de kwartfinale op dinsdag 30 juni. Ik zou graag wat van de wereld zien en naar Rio gaan. Het hele team gelooft erin."

Vandaag was er pas in de namiddag tijd voor hockey. Eerst speelden de Panthers een teambuildingspel, gewonnen door het vijftal Jill Boon, Stefanie De Groof, Emma Puvrez, Judith Vandermeiren en Liselotte Van Lindt. "Er hadden een paar voorgesteld om naar Sinksenfoor te gaan, maar ze moeten nu niet gaan overdrijven", lachte coach Pascal Kina.

PHOTO_NEWS