Red Panthers winnen niet van Spanje

PHOTO_NEWS
De Belgische vrouwenploeg is vandaag in zijn eerste groepswedstrijd op het EK hockey in Londen niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Spanje. De Red Panthers (FIH 12), op het EK van twee jaar geleden in Boom nog goed voor een vierde stek, waren in het Queen Elizabeth Olympic Park iets beter dan hun Spaanse opponentes (FIH 14), maar konden niet scoren. De Belgen beëindigden de wedstrijd met zijn tienen, nadat Anouk Raes twaalf minuten voor tijd een tweede gele kaart had gekregen.

Later dit EK speelt de selectie van coach Pascal Kina in groep A nog tegen Polen (FIH 24, zondag om 11u45) en topfavoriet Nederland (FIH 1, woensdag 18u15). De top twee plaatst zich voor de halve finales, die vrijdag afgewerkt worden.

De meisjes van bondscoach Pascal Kina willen hun teleurstelling van de World League doorspoelen in Londen. Op die World League in Brasschaat eind juni verspeelden de Red Panthers hun kansen op olympische deelname. De enige mogelijkheid die er nu nog rest om Rio te halen, is dit EK in Londen te winnen. Maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk.