Red Panthers met 0-2 onderuit tegen Australië

BELGA
De Belgische vrouwenhockeyploeg (FIH 12) heeft haar tweede wedstrijd in groep B van de halve finale van de World League in Brasschaat met 0-2 (rust: 0-1) verloren van vice-wereldkampioen Australië (FIH 2).

Jodie Kenny en Karri McMahon scoorden de doelpunten voor Australië. De Red Panthers hadden wel kansen, maar onder meer Sinia, Raes en De Groof konden niet scoren. Australië zag nog twee doelpunten afgekeurd worden, maar ook een Belgisch doelpunt van Versavel telde niet mee omdat ze de bal met de voet in doel verlengd had.

Ondanks de nederlaag had Belgisch bondscoach Pascal Kina lovende woorden voor de prestatie van zijn Red Panthers. "In de eerste twee kwarts bleven we op gelijke hoogte", aldus Kina. "De derde periode was moeilijker, maar we mogen niet vergeten dat we tegen het nummer twee van de wereld speelden. Ze toonden toen dat ze meer ervaring en 'power' hebben. In het laatste kwart hebben we een aantal goede kansen gecreëerd, die jammer genoeg niet binnengingen. Dat was vooral de verdienste van de Australische doelvrouw Ashlee Wells. Deze nederlaag moet ons niet ontmoedigen. Ik ben gelukkig met de prestatie van mijn speelsters. We hebben wel de afwezigheid van onze kapitein Lieselotte Van Lindt gevoeld. We gaan donderdagochtend kijken of haar kuitblessure genezen is voor de wedstrijd tegen Polen."

Afgelopen weekend openden de Red Panthers hun toernooi met een 1-0 zege tegen India (FIH 13). Donderdag treffen ze Polen en zaterdag wacht Nieuw-Zeeland. India heeft intussen al drie wedstrijden gespeeld. Dinsdag verloren ze met 5-0 van Nieuw-Zeeland, vandaag boekten ze hun eerste zege tegen Polen (3-1). Ook Polen heeft intussen al drie wedstrijden gespeeld, maar zij konden nog geen punten sprokkelen. In de stand staat België met drie punten voorlopig op de derde plaats, na Nieuw-Zeeland en Australië (elk zes).

De top-vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gewerkt wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Spelen, moeten de Red Panthers in de top-drie van het toernooi eindigen.