Red Lions worden 8e en laatste na 3-2 nederlaag tegen Engeland

De Red Lions eindigen als laatste (archieffoto)
PHOTO_NEWS De Red Lions eindigen als laatste (archieffoto)
De Belgische mannenhockeyploeg (FIH 4) heeft vandaag in het Indische Bhubaneswar ook zijn tweede klassementswedstrijd om plaatsen vijf tot en met acht op de Champions Trophy verloren. De Red Lions gingen met 3-2 onderuit tegen Engeland (FIH 5) en eindigen zo als achtste en laatste op dit prestigieuze toernooi met de beste acht landen van de wereld.

Na de nederlaag na shoot-outs van gisteren tegen Nederland (FIH 2) moesten de Belgen om plaats zeven strijden tegen Engeland. Florent Van Aubel schoot de Red Lions na tien minuten op voorsprong, maar vier minuten later hing David Condon de bordjes in evenwicht. Diezelfde Condon zorgde nog eens vijf minuten later voor de 2-1 en op slag van rust maakte Chris Griffiths er zelfs 3-1 van.

Na de pauze moesten de Belgen komen en in minuut 39 zorgde Van Aubel met zijn tweede van de dag, een erg knap doelpunt, voor de aansluitingstreffer. Daar bleef het echter bij, Engeland won met 3-2.

De selectie van bondscoach Jeroen Delmee wordt dus achtste en laatste op deze Champions Trophy. Het was dit toernooi nochtans goed begonnen, met een zege tegen Pakistan (2-1) en gelijke spelen tegen wereldkampioen Australië (4-4) en (nogmaals) Engeland (1-1). In de kwartfinales bleek gastland India echter te sterk (4-2) en gisteren werd nipt verloren van Nederland (4-2 na shoot-outs).

Later op de dag strijden Nederland en Argentinië (FIH 7) nog om plaats vijf, is er de kleine finale tussen Australië (FIH 1) en India (FIH 9) en kampen Duitsland (FIH 3) en Pakistan (FIH 11) om de toernooititel. Twee jaar geleden ging de eindzege in de Champions Trophy naar Australië, België werd toen vijfde.