Red Lions winnen ook tweede oefenduel tegen Ierland

PHOTO_NEWS
De Belgische nationale hockeyploeg bij de mannen heeft vandaag voor de tweede opeenvolgende dag een oefenmatch tegen Ierland gewonnen. Op het terrein van Dragons in Brasschaat werd het 3-2.

Florent van Aubel opende na 13 minuten de score voor de ploeg van coach Jeroen Delmee. In de 21e minuut maakte Shane O'Donoghue gelijk, maar zes minuten later stonden de Belgen weer op voorsprong na een treffer van Felix Denayer.

In de 34e minuut hing O'Donoghue met zijn tweede goal de bordjes opnieuw in evenwicht. Amaury Keusters bracht de thuisploeg vijf minuten later 3-2 voor. Dat bleek ook de eindstand. Gisteren wonnen de Red Lions ook al van Ierland.

De Belgen (FIH 4) zitten in volle voorbereiding op de halve finales van de World League in Brasschaat (20 juni-5 juli). Een belangrijk toernooi, want de kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro staat er op het spel. De Lions spelen in Brasschaat in groep B tegen Groot-Brittannië (FIH 5), Maleisië (FIH 12), (opnieuw) Ierland (FIH 14) en China (FIH 31).