Red Lions winnen nipt openingsduel tegen Pakistan

Thomas Briels scoorde de winnende treffer voor de Red Lions.
PHOTO_NEWS Thomas Briels scoorde de winnende treffer voor de Red Lions.
De Belgische hockeymannen zijn met een zege begonnen aan de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. In hun eerste wedstrijd in groep A versloegen de Red Lions vandaag Pakistan met 2-1.

België (FIH 4) kwam na tien minuten op voorsprong via Tanguy Cosyns, die van dichtbij binnentikte. Pakistan (FIH 11) maakte kort na de pauze gelijk. Aanvoerder Muhammad Imran trof in minuut 36 raak met een penalty stroke. Kort voor het einde van het derde kwart leidde België opnieuw na een goal van Thomas Briels, die een knappe actie van Tom Boon afrondde. In het laatste kwart werd niet meer gescoord.

In dezelfde groep verraste Engeland (FIH 5) eerder op de dag wereldkampioen en titelverdediger Australië (FIH 1) met 3-1. Morgen speelt België tegen Australië, dinsdag wacht Engeland. In de groepsfase wordt niemand uitgeschakeld. De groepswinnaar neemt het in de kwartfinales op tegen de vierde van de andere groep, de tweede tegen de derde. In groep B zijn olympisch en Europees kampioen Duitsland (FIH 3), Nederland (FIH 2), Argentinië (FIH 7) en organisator India (FIH 9) ondergebracht.

In 2012 eindigde België in Melbourne op de vijfde plaats in de vorige editie van de Champions Trophy. De Red Lions verloren toen hun drie groepswedstrijden en gingen er in de kwartfinale uit tegen India. In de wedstrijden om de vijfde stek versloegen ze vervolgens Engeland en Duitsland. Australië won voor eigen publiek de Champions Trophy 2012 door Nederland in de finale na verlengingen met 2-1 te verslaan.