Red Lions verslaan Spanje met 4-2

Red Lions (archieffoto)
PHOTO_NEWS Red Lions (archieffoto)
De Belgische hockeymannen (FIH-4) hebben vandaag in hun tweede match op de Ergo Masters in Hamburg Spanje (FIH-11) verslagen met 4-2.

De Red Lions namen makkelijk de bovenhand en kwamen op een 4-0 voorsprong. Alexander Gendrickx opende de score met een strafcorner (13.), waarna Florent Van Aubel één minuut later de score al verdubbelde. Die laatste trof in het tweede quarter opnieuw raak (24.) en Tom Boon bevestigde in de 40e minuut nog eens de Belgische dominantie. De Spanjaarden wisten via Pau Quemada (50. en 60.) in de laatste tien minuten alsnog de eer te redden.

Na het 3-3 gelijkspel tegen Groot-Brittanië (FIH-5) donderdag en de overwinning tegen Spanje neemt de ploeg van Jeroen Delmée voorlopig de leiding in dit vierlandentoernooi. Vandaag neemt Groot-Brittanië het nog op tegen Duitsland, dat eerder al Spanje versloeg met 5-3.

Morgen nemen de Red Lions het in hun slotwedstrijd op tegen Duitsland (FIH-3). De Ergo Masters gelden als voorbereiding op het EK Hockey dat van 21 tot 30 augustus plaatsvindt op de Olympische site in Londen. De Belgen nemen het dar in hun poule op tegen Duitsland, Ierland (FIH-14) en Frankrijk (FIH-17).