Red Lions vernederen Oranje (5-0) en stormen naar halve finale EK hockey

photo_news
De Red Lions hebben een uitstekende zaak gedaan op het EK hockey. In het hol van de leeuw veegden ze de vloer aan met topland Nederland. De bijzonder efficiënte Lions boekten een overtuigende 5-0-zege en zijn al na twee groepswedstrijden zeker van een plek in de halve finale.

Slechts één keer wisten onze hockeymannen op een groot toernooi te winnen van Nederland. En dat in de voorbije 19 onderlinge duels, maar die ene nederlaag hakte er wel fel in bij onze noorderburen. We hebben het dan uiteraard over die halve finale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 3-1 werd het toen in het voordeel van de Red Lions.

Het hoeft dan ook niet gezegd dat het Oranje-legioen voor eigen volk uit was op revanche. Het waren echter de Red Lions die op voorsprong kwamen. Nog geen vijf minuten waren er gespeeld wanneer Dockier met succes kon uithalen. Toch luistert de man van dat eerste kwartier naar de naam Vincent Vanasch. Nederland kwam stevig opzetten, maar botste keer op keer op het sluitstuk van de Belgen.

photo_news

Ook in het tweede kwart verzamelde Nederland heel wat strafcorners, maar veel kansen puurde het daar niet uit. Integendeel zelfs, het was België dat de voorsprong verdubbelde. Alweer Dockier slalomde zich een weg tussen twee Nederlanders om via de voet van de doelman raak te treffen. Zijn tweede al van de avond. Het werd een ferme domper om te verwerken voor onze noorderburen die nog voor rust tegen een 3-0-achterstand aankeken. Thomas Briels werkte een diepe bal bijzonder knap af. De Nederlanders tegen het canvas gemept. Dat heet dan efficiëntie.

photo_news

Nederland grossierde in de strafcorners en Arthur Van Doren was maar al te vaak rustbrenger in de ploeg. Met enkele kunststukjes behield hij vaak het overzicht. De aanvalslust bij onze noorderburen ebde dan weer wat weg. Wat Nederland niet lukte, dat lukte bij de Belgen wel. Bij de tweede strafcorner was het al prijs voor onze hockeymannen. Luypaert prikte de 4-0 binnen.  

Met die ruime voorsprong konden de Red Lions naar hartenlust counteren vanuit het blok. Vincent Vanasch keepte immers uitmuntend vanavond en zag aan de overkant hoe Tom Boon op wandel ging en de bal hoog in doel verwerkte: 5-0. Het werd plots wel heel stil in Nederland. Door die schitterende zege heeft België alvast een ticket voor de halve finale op zak. Woensdag volgt de laatste groepswedstrijd tegen Spanje.

photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
photo_news