Red Lions openen World League met 2-2 gelijkspel

PHOTO_NEWS
De Red Lions zijn de halve finales van de World League hockey begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Groot-Brittannië. Dohmen bracht de Belgen in het tweede kwart op voorsprong, maar daarna gingen de Britten erop en erover. In het laatste kwart toonde Dockier zich alert bij de rebound op een strafcorner en bezorgde de Lions zo nog een verdiend punt.

De Red Lions gingen in Brasschaat in hun openingswedstrijd in groep B goed van start en kwamen op voorsprong via John-John Dohmen, die een harde knal van Simon Gougnard in doel verlengde. Nadien namen de Britten de wedstrijd in handen. Met goals van aanvoerder Barry Middleton en Alastair Brogdon, een oud-speler van Waterloo Ducks, leken ze zelfs op een 1-2 zege af te stevenen. In de 48ste minuut kon Sébastien Dockier alsnog de gelijkmaker scoren.

In de stand tellen België en Groot-Brittannië nu één punt. Maleisië, dat het met 2-3 haalde van China, staat voorlopig aan de leiding met drie punten. Met Groot-Brittannië (FIH 5) kregen de Red Lions, momenteel op de vierde plaats op de wereldranking, in hun openingswedstrijd meteen de lastigste tegenstander in de groep voorgeschoteld. In de vorige twee wedstrijden met inzet tussen beide landen gingen de Britten telkens met de zege aan de haal.

Dinsdag om 18 uur wacht er met China (FIH 31) een tegenstander waartegen absoluut moet worden gewonnen. Nadien volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (FIH 12/26 juni om 18 uur) en Ierland (FIH 14/28 juni om 18 uur). De top-vier van elke groep stoot door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top-drie van het toernooi eindigen.

PHOTO_NEWS

"Ik ben tevreden met deze draw. We zijn goed vertrokken", vertelde de Belgische bondscoach Jeroen Delmee na afloop. "Het was een wedstrijd tussen twee landen die ongeveer even sterk zijn. Elk team heeft een deel van de wedstrijd gedomineerd. Na een goeie start van ons namen de Britten halverwege over. Na de gelijkmaker ging de spankracht wat verloren", aldus Delmee, die ook zijn verdediging op de korrel nam. "Dat tweede doelpunt had nooit mogen vallen. De organisatie achterin liet te wensen over. Maar ik ben heel tevreden over de manier waarop we daarna gereageerd hebben. Uiteindelijk denk ik dat die 2-2 een logisch resultaat is."

China
Dinsdag nemen de Belgen het in hun tweede groepswedstrijd op tegen China, nummer 31 van de wereld. Zij verloren hun eerste wedstrijd in Brasschaat met 2-3 van Maleisië. "We weten niet echt veel over de Chinezen", moest Delmee toegeven. "Ik heb wel gezien dat het vinnige spelers zijn die houden van korte combinaties op het veld. Als ze onder druk gezet worden, begaan ze echter fouten."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS