Luypaert leidt Lions naar ruime zege tegen Spanje in World League

De Red Lions winnen tegen Spanje.
PHDPH De Red Lions winnen tegen Spanje.
De Belgische hockeymannen blijven uitstekend presteren in de finale van de FIH World League. Vanmiddag versloegen de Red Lions (FIH 3) in het Indiase Bhubaneswar in hun tweede poulematch Spanje (FIH 9) met 5-0. Loïck Luypaert was met drie treffers dé man van de match.

Florent van Aubel opende na amper drie minuten de score in het Kalinga Stadium. Na de pauze, in minuut 38, verdubbelde Luypaert de voorsprong na een penalty-corner. In de laatste drie minuten volgden nog drie Belgische treffers, met dank aan opnieuw Luypaert en Cédric Charlier.

Vrijdag waren de mannen van bondscoach Shane McLeod aan het toernooi gestart met een 3-2 zege tegen 's werelds nummer 1 Argentinië. Ze namen zo ook meteen revanche voor de verloren olympische finale in Rio.

Dinsdag wacht een laatste duel in groep A tegen Nederland (FIH 4). Alle ploegen stoten door naar de kwartfinales. Spanje won zondag met 3-2 van Nederland. Oranje speelt later vandaag (vanaf 15u) tegen Argentinië.

Groep B bestaat uit Australië (FIH 2), Duitsland (FIH 5), gastland India (FIH 6) en Engeland (FIH 7). Geen enkel van die vier teams heeft na twee duels nog het maximum. Australië won de vorige editie van de FIH Hockey World League. In 2015 versloegen de Aussies in de finale België met 2-1.

Photo News

Tom Boon blijft kritisch ondanks ruime winst tegen Spanje

Na een 3-2 zege tegen Argentinië veroverden de Red Lions vandaag dus ook de scalp van Spanje. België haalde het in India met ruime 5-0 cijfers en heeft als enige land nog het maximum van 6 punten in de finale van de World League. Toch ziet Tom Boon nog ruimte voor verbetering. "Het klopt dat het altijd aangenamer is op deze manier te beginnen, maar iedereen kent het speciale format van dit toernooi", verwijst de spits van Racing Brussel naar het feit dat alle ploegen doorstoten naar de kwartfinales. "Onze betrachting in deze eerste poulematchen is het brengen van mooi hockey. Daar zijn we tegen Spanje niet echt in geslaagd. We wilden beter doen. Niet qua score, die misschien geen echt correcte weerspiegeling is van het wedstrijdbeeld, maar we zijn er het allemaal wel over eens dat we niet op ons echte niveau hebben gespeeld. We hebben te veel kleine technische fouten gemaakt. Niettemin zetten we een degelijk resultaat neer tegen een land als Spanje. Ook positief is dat we in twee wedstrijden slechts twee penalty corners hebben toegestaan."

Loïck Luypaert was met drie treffers de man van de match. Twee daarvan scoorde hij na de pauze via een penalty corner. "Loïck, Nicolas (De Kerpel, nvdr) en ikzelf stellen vooraf meestal een plan op voor de penalty corners, afhankelijk van de doelman van de tegenstander. We wisten dat rechts over de grond Quico Cortes' zwakke punt is. Loïck heeft daar perfect gebruik van gemaakt", besloot Boon.

De Red Lions winnen tegen Spanje.
PHDPH De Red Lions winnen tegen Spanje.
Vrouwen verliezen wel van Spanje

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) zijn er niet in geslaagd het vriendschappelijk drielandentoernooi in Alcala La Real foutloos af te sluiten. Tegen gastland Spanje (FIH 11) verloren ze zondag met 1-2.

Anouk Raes wiste in de 23e minuut de snelle Spaanse openingsgoal uit. In het vierde en laatste kwart bezorgde Lola Riera Spanje alsnog de zege. Donderdag hadden de Red Panthers met 3-2 gewonnen van Spanje. De meisjes van coach Niels Thijssen namen ook twee keer de maat van Ierland (FIH 13), met 3-1 (zaterdag) en 4-2 (woensdag).

De Belgen bereidden zich in Spanje voor op het WK 2018, dat van 21 juli tot 5 augustus plaatsvindt in Londen. Daar zijn Australië (FIH 4), Nieuw-Zeeland (FIH 5) en Japan (FIH 12) de tegenstanders in de groepsfase.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.