Hockeymannen spelen 1-1 gelijk tegen Engeland, nu wacht India

AP
De Belgische nationale mannenhockeyploeg (FIH 4) heeft in zijn derde en tevens laatste wedstrijd in groep A op de Champions Trophy in India 1-1 gelijkgespeeld tegen Engeland. België eindigt daardoor met vijf punten op de tweede plaats in de groep en neemt het in de kwartfinales op tegen gastland India.

De Red Lions hadden een zege nodig tegen Engeland om groepswinnaar te worden en trokken dan ook meteen ten aanval. Na tien minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt van Keusters (0-1). Engeland haalde echter de bovenhand en doelman Vanasch moest enkele reddingen uit zijn mouw schudden om de Belgen overeind te houden. Na een gemiste strafcorner voor Engeland mochten de Red Lions met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

Na de kampwissel had Keusters voor de 0-2 kunnen zorgen, zijn poging belandde echter op de lat. In het vierde kwart viel de gelijkmaker dan toch: Lewers haalde hard uit en Vanasch was kansloos (1-1). In het slot kregen de Red Lions nog een strafcorner, maar scoren lukte niet meer.

AP
PHOTO_NEWS

Vijf punten uit drie duels
Eerder speelden de Belgen na een spektakelstuk 4-4 gelijk tegen titelverdediger en wereldkampioen Australië (FIH 1) en wonnen ze in hun openingswedstrijd met 2-1 van Pakistan. Met vijf punten uit drie wedstrijden werden ze knap tweede in de groep, achter groepswinnaar Engeland (7 punten), maar al zeker voor Australië (1 punt) en Pakistan (0). Die laatste twee landen hebben nog een groepswedstrijd minder gespeeld, maar kunnen de Belgen niet meer inhalen.

België neemt het donderdag in Bhubaneswar in de kwartfinales op tegen India. Het gastland werd in extremis nog derde in groep B door verrassend met 3-2 te winnen van Nederland, terwijl Duitsland een 3-0 nederlaag leed tegen Argentinië. België is op de wereldranglijst vierde, India negende. Eind mei namen de Red Lions in hun openingswedstrijd van het WK in Den Haag met 3-2 de maat van India. In de andere kwartfinales neemt Engeland (FIH-5) het op tegen olympisch- en Europees kampioen Duitsland (FIH-3), staat Nederland (FIH-2) tegenover Pakistan (FIH-11) en geeft wereldkampioen en titelverdediger Australië (FIH-1) Argentinië (FIH-7) partij.

In 2012 eindigde België in Melbourne op de vijfde plaats in de vorige editie van de Champions Trophy. De Red Lions verloren toen hun drie groepswedstrijden en gingen er in de kwartfinales uit tegen India. In de wedstrijden om de vijfde stek versloegen ze vervolgens Engeland en Duitsland. Australië won voor eigen publiek de Champions Trophy 2012 door Nederland in de finale na verlengingen met 2-1 te verslaan.

AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS