Goed nieuws voor Lions: Britten kunnen ook niet winnen van Ierland

De Red Lions speelden zondag 2-2 gelijk tegen Groot-Brittannië.
BELGA De Red Lions speelden zondag 2-2 gelijk tegen Groot-Brittannië.
Groot-Brittannië (FIH 5) heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de halve finales van de World League hockey niet kunnen winnen. De Britten, die zondag in groep B de Red Lions op een 2-2 gelijkspel hadden gehouden, speelden in Brasschaat 2-2 gelijk tegen Ierland (FIH 14).

Groot-Brittannië stond na acht minuten al 2-0 voor na treffers van Barry Middleton (5') en Chris Griffiths (8'), daarna vond ook Ierland tweemaal de weg naar de netten. Kyle Good (19') en John Jackson (36') scoorden.

Dinsdag om 18u spelen ook de Belgen (FIH 4) hun tweede groepswedstrijd. China (FIH 31) is een tegenstander waartegen absoluut moet worden gewonnen. Nadien volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (FIH 12/26 juni om 18u) en Ierland (28 juni om 18u).

De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top drie van het toernooi eindigen.