Bondscoach Pascal Kina stelt piepjonge Red Panthers-selectie voor

BELGA
Pascal Kina, de bondscoach van de Belgische nationale vrouwenhockeyploeg, heeft vanmiddag in Kontich zijn achttienkoppige selectie voor het WK in het Nederlandse Den Haag (31 mei-15 juni) bekendgemaakt.

Met een gemiddelde leeftijd van amper 21 jaar stelde Kina een wel erg jonge selectie samen. In vergelijking met de Olympische Spelen van twee jaar geleden in de Britse hoofdstad Londen zijn er acht wijzigingen doorgevoerd en de bondscoach verwacht dat er over twee jaar in Rio de Janeiro nog twee nieuwe gezichten zullen opduiken. In de huidige selectie is verdediger Stephanie Vandenborre met haar zestien lentes de jongste. Na het WK ziet Kina zijn ouderdomsdeken en aanvoerster Charlotte De Vos bovendien afscheid nemen, waardoor de gemiddelde leeftijd nog zal zakken. "Hun jeugdige leeftijd wijst zeker niet op een gebrek aan techniek en fysieke paraatheid", verdedigde Kina zijn selectiepolitiek. "Deze groep is sterker dan het team dat vorig jaar op het EK in Boom op de vierde plaats eindigde. Maar we moeten realistisch blijven. De vergelijking met de mannenploeg gaat niet op, want zij zijn hun project veel eerder gestart. We zitten in een lastige poule met onder meer Nederland en Australië en dus denk ik dat we met een plaats in de top acht tevreden moeten zijn", besloot Kina.

Op het WK in Den Haag nemen de Panthers het vanaf 31 mei op in groep A tegen olympisch kampioen Nederland (FIH-1), Australië (FIH-4), Nieuw-Zeeland (FIH-5), Zuid-Korea (FIH-8) en Japan (FIH-9). België staat zelf op plaats twaalf op de wereldranking.

De volledige selectie:
Doelvrouwen: Aisling D'Hooghe (Waterloo Ducks), Elena Sotgiu (Herakles)

Verdedigers: Aline Fobe (Braxgata), Anne-Sophie De Scheemaekere (White Star), Lieselotte Van Lindt (Dragons), Louise Cavenaile (Braxgata), Stephanie De Groof (Dragons), Stephanie Vandenborre (Indiana)

Middenvelders: Alix Gerniers (La Gantoise), Anouk Raes (Pingouin), Louise Versavel (Braxgata), Maureen Beernaert (La Gantoise)

Aanvallers: Jill Boon (Oranje Zwart/Ned), Charlotte De Vos (Cap-Oranje Zwart/Ned), Barbara Nelen (Dragons), Emma Puvrez (Dragons), Manon Simons (Herakles) en Emilie Sinia (Braxgata)