Belgische hockeysters verliezen 2-1 van China

BELGA
Tijdens hun winterstage in Zuid-Afrika hebben de Belgische hockeyvrouwen (FIH-14) in Kaapstad een 2-1 nederlaag moeten incasseren tegen China (FIH-8). Morgen oefenen de Red Panthers een derde keer tegen China. Vorige week donderdag eindigde een eerste duel tegen de Chinezen op een 2-2 gelijkspel.

Nadat de Chinezen in het eerste kwart op een strafcorner op voorsprong gekomen waren, zorgde Lisa Scheerlinck voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft lieten beide teams heel wat kansen onbenut en leverde een strafslag de Chinezen in de slotfase de winst op.

Vrijdag spelen de Panthers in het Hartleyvale stadium van Kaapstad opnieuw tegen Zuid-Afrika (FIH-13), waarvan maandag met 1-0 gewonnen werd. Ze werkten ook twee duels af tegen Chili (FIH-19), het eerste eindigde vrijdag op 4-3 winst, het tweede zondag op 0-0.

Red Lions winnen wél

De Belgische hockeymannen (FIH-5) hebben in Kaapstad ook hun tweede duel met Zuid-Afrika (FIH-15) gewonnen. Het werd 7-4. Bij de rust stonden de Red Lions al 4-1 voor. Amaury Keusters, Maxime Plennevaux, Loïck Luypaert (pc) en Alexandre de Paeuw wisten het vroege openingsdoelpunt van de Zuid-Afrikanen uit. Via Thomas Briels, een reboundgoal en Dimitri Cuvelier liepen de Belgen tot 7-2 uit. In de slotfase profiteerden de Zuid-Afrikanen nog van laks verdedigen. Maandag hadden de Lions het in een eerste ontmoeting met Zuid-Afrika lastiger. Toen werd het 3-2. Donderdag geven ze de Zuid-Afrikanen een derde keer partij. In een eerste oefenduel tijdens hun Zuid-Afrikaanse winterstage moesten de olympische vicekampioenen afgelopen donderdag wel een 5-2 nederlaag slikken tegen Europees kampioen en vicewereldkampioen Nederland (FIH-3).