Aisling D’Hooghe verkozen tot Red Panther van de Match: “Zo verliezen komt hard aan”

Jan De Meuleneir/Photo News

Aisling D’Hooghe sprak met tranen in de ogen. De doelvrouw zag zich al voor de tweede keer op dit EK verkozen tot Red Panther van de match, maar dat bleek slechts een magere troost na de uitschakeling voor de halve finales: “We hebben geen ‘hockey’ gespeeld. We speelden echt goed tegen Nederland en in delen tegen Rusland, maar niet tegen Spanje. We wilden zeker niet speculeren op een gelijkspel, maar gingen om te winnen. Als je de hele match ziet, kunnen we daar moeilijk aanspraak op maken.” Met drie fameuze reddingen hield D’Hooghe, die het eerste, derde en vierde kwart in doel stond, de spanning er tot het eind in. Toch verloor België door een betwiste goal al dan niet over de lijn: “Ik denk wel dat de bal over de lijn ging, maar eerst een Spaans meisje raakte. Zo verliezen komt hard aan. We wisten wel dat het moeilijk zou zijn dit EK te winnen om een olympisch ticket af te dwingen. We moeten nu focussen op de qualifiers.” (BF)

Jan De Meuleneir/Photo News
Aisling D’Hooghe schudt HLN-journalist Bart Fieremans de hand.
Jan De Meuleneir/Photo News Aisling D’Hooghe schudt HLN-journalist Bart Fieremans de hand.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    De wedstrijd was zwak maar de scheidsrechter nog zwakker. Stel je voor dat je in voetbal het scoren van een doelpunt verhindert door penalty te fluiten. Om dan te concluderen dat het geen penalty was en de tegenstander een vrijschop krijgt omdat het spel toch hernomen moet worden. Dat deed deze scheidsrechter ook naast het betwistbare doelpunt van Spanje. En tegen Nederland werd hen een doelpunt ontnomen door te vroeg fluiten. Anders lag Nederland er uit en waren zij al geplaatst.

  • Paul Philippaerts

    Alleen hard trainen zal jullie verderhelpen. Deze wedstrijd was gewoon heel zwak. Balletjes in de lucht altijd wegwerken, nooit voor je voeten laten vallen in het doelgebied.