Exclusief voor abonnees

Nafi Thiam lucht haar hart na gedoe rond foute shirt en chantage door eigen federatie: “Huilen, huilen… emotioneel was ik kapot”


Sebastien Smets - Photonews
Nafi Thiam (24) is geen atlete die uit eigen beweging de spotlights opzoekt, dus wanneer ze de pers dan toch uitnodigt, dan is daar een goede reden voor. Gisteren was dat om haar hart te luchten: “De dreigementen van mijn eigen federatie hadden me het EK-goud kunnen kosten.”

Zes maanden deed Nafi Thiam er het zwijgen toe en beet ze op haar lip. En eigenlijk was ze ook niet van plan te praten over wat haar op het EK in ­Berlijn is over­komen, ware het niet dat de Belgische atletiekfederatie (KBAB) de affaire zélf oprakelde door een gedragscode op te stellen voor het EK indoor in Glasgow dat geen énkele atleet met gezond verstand zal ondertekenen. Volgens de KBAB is dat (wurg)contract noodzakelijk om een herhaling van het EK te voorkomen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul van de velde

  Schandalig gewoon schandalig wat zo met haar en andere atleten aan doen.

 • rik cappelle

  Het ergste is dan nog die reactie van de voorzitter ! Die moeten ze onmiddellijk met zijn klieken en klakken op straat zwierelen.

 • Geert Vanhulle

  Zo rap mogelijk ontslag voor die mannen, hebben we nu eens een topatlete en ze gaan dat nu nog verkwanselen,

 • Mathias Van Herck

  Ga met alle atletes naar geen enkel kampioenschap. Ze zullen rap omslaan. Verdienen ze meer als de atletes waarschijnlijk wel.

 • Guy Bevers

  Zoiets doen met een atlete die in staat is het 31-jarige ongrijpbaar geachte legendarische wereldrecord van Jackie Joyner-Kersee te verbeteren is ontoelaatbaar !!! Nafi is een diamant die gekoesterd moet worden !!!