Naert na groots nummer: "Vandaag heeft niet enkel de sterkste, maar ook de slimste gewonnen"

AFP
Koen Naert was uiteraard in de wolken na zijn gouden medaille in de marathon. "Dit is echt gek. Ik heb ervan gedroomd om met de Belgische vlag over de meet te komen", verklaarde de 28-jarige West-Vlaming. 

"Ik besef het nog niet helemaal", zei Naert. "Normaal ben ik niet zenuwachtig, maar deze morgen wel. Ik wist niet of dat een goed dan wel een slecht teken was. Ik ben pas de tweede Belg na Karel Lismont in 1971 die de Europese titel pakt op de marathon. Dat is gewoon zot." 

"Op een gegeven moment liepen we met drie weg, terwijl ik me nog erg goed voelde. Ik begon goed rond te draaien en na ongeveer 32 kilometer moesten Abraham en Rachik lossen. Ik hield op dat moment zelfs nog iets over", vervolgde Naert, die vorig jaar ook al knap achtste werd op de marathon van New York. 
(lees onder de foto verder)

AFP

Het huidige en het voorbije seizoen van Naert stonden volledig in het teken van Berlijn. "Dit was alle opofferingen waard. De hitte speelde me niet veel parten. Ik heb heel hard getraind om in deze omstandigheden te lopen. Iedere anderhalve kilometer goot ik water over mijn hoofd. Vandaag heeft niet enkel de sterkste, maar ook de slimste gewonnen", besloot Naert. 

BELGA
AFP
EPA
BELGA
BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Van Halen

  Was enkele jaren geleden niet goed genoeg voor Atletiek Vlaanderen. Gelukkig is er ook een Waalse atletiekbond, anders was deze titel er niet geweest.

 • DIRK VAN DESSEL

  Al die moeite en opofferingen voor een goudkleurig plaatje ? Rijk zult ge er niet van worden....

 • Danny De Bock

  @Pedro Gonzalez: daarom heet het ook "europees kampioenschap" he... Ist weer nie goe genoeg? Wat is jouw tijd op de marathon?

 • Tim Rogge

  @Alfons Thijs Het gaat niet over wie hem nog kent maar wat hij DEED!! Die gouden plak is voor altijd van hem! Voor altijd!! En de rest zal Koen geel HOL interesseren ...♂️

 • Tomas Hermans

  Hoe dat zovelen hier zo negatief kunnen zijn.. jaloers? Alleszins topprestatie Koen!! Proficiat