Jacques Borlée tevreden met ticket voor Belgian Tornados, ook Pittomvils naar Praag

PHOTO_NEWS
Coach Jacques Borlée is heel tevreden dat de 4x400 meter aflossingsploeg bij de mannen naar het EK indoor mag, dat van 6 tot 9 maart in het Tsjechische Praag gehouden wordt.

België was eerste reserve maar heeft na het forfait van een van de andere landen een uitnodiging gekregen. "Het is geweldig dat er een baan voor ons is vrijgekomen op het EK", aldus Borlée. "We trekken in ieder geval naar Praag om de Europese top drie - Tsjechië, Polen en Groot-Brittannië - het vuur aan de schenen te leggen. Ik beschik over vijf atleten die klaar zijn voor dit kampioenschap, hoewel dat niet meteen een van hun doelstellingen was. Kevin en Jonathan hebben op de 500m al bewezen dat ze in vorm zijn, met passages op de 400m in 47.23 en 47.25. Ook Dylan, Julien Watrin en Antoine Gillet zijn in vorm. Deze late uitnodiging verandert echter niets aan onze voorbereiding op het WK van komende zomer in Peking", klinkt het.

De Belgian Tornados worden in principe de enige Belgische ploeg in Praag. Zeven atleten hadden hun individuele ticket al op zak: Eline Berings en Anne Zagré op de 60 meter horden, Nafissatou Thiam op de vijfkamp, Jan Van den Broeck op de 800 m, Pieter-Jan Hannes op de 1.500 of 3.000 m, Damien Broothaerts op de 60 meter horden en Cédric Nolf in het verspringen.

Later raakte ook nog bekend dat er met Niels Pittomvils nog een landgenoot naar Praag mag afzakken. De meerkamper kreeg van de European Athletics Association immers een uitnodiging voor de zevenkamp. Met zijn 5.957 punten die hij op het BK indoor van 1 februari in Gent op de tabellen zette, staat Pittomvils momenteel tiende op de Europese ranking. Drie atleten (Krauchanka, Mayer en Rietveld) gaven echter forfait waardoor er een plaatsje voor Pittomvils vrijkwam. Op de zevenkamp in Praag komen tien atleten aan de start.