Geen finale voor polsstokspringer Arnaud Art

PHOTO_NEWS
Arnaud Art heeft zich op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich niet kunnen plaatsen voor de finale van het polsstokspringen.

De 21-jarige Art ging probleemloos over de aanvangshoogte van 5,30 meter, paste vervolgens voor 5,40 meter en faalde daarna drie keer op 5,50 meter.

Om de finale te halen, moest Art 5,65 meter springen (de kwalificatiehoogte) of de top 12 halen (als de kwalificatiehoogte niet is gehaald). De Belgische kampioen eindigde uiteindelijk als zestiende (op 27 atleten). Het persoonlijke record van Art bedraagt 5,55 meter.

De finale in het polsstokspringen staat zaterdagnamiddag op het programma.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

"Jeugdzondes"
"Ik had over 5,50 meter kunnen springen, maar heb het niet gehaald. Mijn derde poging was de beste. De hoogte was goed, alleen miste ik wat diepte. De eerste twee sprongen waren fouten, jeugdzondes misschien."

De 21-jarige Art, die zijn eerste belangrijke internationale competitie afwerkte, zag ondanks zijn uitschakeling ook goede dingen. "Het is positief dat ik heb kunnen springen zoals in een normale competitie, zonder stress. Maar er ligt nog veel werk op de plank. Ik zal deze winter aan vele zaken moeten sleutelen. Zo wil ik langere stokken gaan gebruiken, dan zal ik automatisch ook hoger gaan."

PHOTO_NEWS