België sluit EK atletiek voor landenteams af met "onverhoopt goed resultaat"

Ann Zagré (archief)
BELGA Ann Zagré (archief)
België is in het Griekse Heraklion (Kreta) op de vierde plaats geëindigd in de tweede divisie van het Europees kampioenschap atletiek voor landenteams (League 1). Met 276,5 punten moesten de Belgische atleten Tsjechië (351), Griekenland (327) en Nederland (299,5) laten voorgaan. Die drie landen promoveren naar de Super League.

De Belgen stonden even op de derde plaats, maar werden snel weer voorbijgegaan door Nederland.

Polsstokspringer Arnaud Art plaatste zich voor het WK van eind deze zomer in de Chinese hoofdstad Peking (22-30 augustus). Hij deed dat met een sprong over 5m65, een persoonlijk record en een derde Belgische prestatie, na het nationaal record (5m70) van Kevin Rans en Thibaut Duval. Anne Zagré won de 100 meter horden in 13.03, haar beste tijd dit seizoen, net boven het WK-minimum (13.00) en ook discuswerper Philip Milanov won zijn discipline (met 62m02).

Geen Borlées
De Belgen moesten het op Kreta stellen zonder de geblesseerden Dylan Borlée (hamstrings/4x400 m), Michael Bultheel (lies/400 m horden), Robin Vanderbemden (verrekking, 4x400 m) en Hanne Claes (achillespees/100 en 4x100 m). Nafissatou Thiam was er wegens examens niet bij. Jonathan en Kevin Borlée zijn op stage, net als Isaac Kimeli.

De Belgische atletiekfederatie toonde zich tevreden. "Dit is een onverhoopt goed resultaat", klinkt het. "We hadden met heel wat forfaits af te rekenen, al waren we lang niet het enige land dat niet in de sterkste opstelling kon aantreden."