Eindzege voor Frédéric Caudron in WB driebanden Ho Chi Minhstad

Frédéric Caudron heeft zich de beste getoond in de derde manche van de wereldbeker driebanden van het seizoen. In het Vietnamese Ho Chi Minhstad versloeg hij in de finale de Nederlander Dick Jaspers.

Caudron was eerder in de halve finale te sterk voor de Italiaan Marco Zanetti (UMB 7) en dit na een incidentrijke wedstrijd nadat Zanetti in discussie ging over een al dan niet gemaakte carambole. Caudron liet alles rustig aan zich voorbijgaan en plaatste zich na een 40-34 overwinning voor de finale.

Daarin kreeg hij Dick Jaspers (UMB 6) voorgeschoteld. De Nederlander, die begin dit seizoen Caudron nog versloeg in de finale tijdens de wereldbekermanche in het Turkse Bursa, nam aanvankelijk een 5-2 voorsprong. Het spel verwaterde en Jaspers moest toezien hoe Caudron een 21-10 voorsprong opbouwde. Jaspers zag even later hoe de tweevoudige wereldkampioen een serie van 11 uit de mouw schudde, waarmee het 35-13 werd. Jaspers, goed voor 22 overwinningen in een wereldbeker manche, lukte nog een reeks van 7, maar Caudron haalde het uiteindelijk met 40-20 en dit in 17 beurten, goed voor een gemiddelde van 2.353 per beurt.

Voor Caudron is het zijn zestiende wereldbekerzege in zijn succesvolle loopbaan. Hij wordt ook opnieuw de nummer één van de wereld en wipt over de Zweed Torbjorn Blomdahl, die nu tweede staat. Eddy Merckx blijft zijn derde plaats behouden, Roland Forthomme klimt van negen naar acht.