Eerste openlijke homo in American Football neemt drastische beslissing

reuters
Michael Sam, die vorig jaar de eerste openlijk homosekuele American Footballspeler in de NFL werd, stapt uit de spotlights. De 25-jarige Amerikaan maakt zich grote zorgen over zijn mentale toestand en last een stop in. "De laatste 12 maanden zijn erg zwaar voor me geweest, tot op het punt dat ik me zorgen ging maken over mijn geestelijke situatie."

De topsporter kwam vorig jaar vol in de schijnwerpers toen hij als eerste openlijk homosekuele sporter aantrad in de NFL. Sam werd toen geselecteerd door de St. Louis Rams, maar haalde nooit de ploeg. Van de Rams ging het naar de Dallas Cowboys. Potten zou hij er echter niet breken.

In mei tekende hij dan een tweejarig contract bij het Canadese Montreal Alouettes. Een overgang die evenmin een succes blijkt. Zo werd Sam in juni disciplinair geschorst nadat hij om persoonlijke redenen een trainingskamp had verlaten. Nu, een paar maanden later, last de 'defensive linesman' mentaal gekraakt een break in. "De laatste 12 maanden zijn erg zwaar voor me geweest, tot op het punt dat ik me zorgen ging maken over mijn geestelijke situatie. Ik bedank de ploeg voor deze kans en hoop dat ik snel weer op het veld zal staan", klonk het op Twitter.

reuters
AP
reuters
reuters