Eerste kamp na duel tegen Taylor ligt vast: Delfine Persoon bokst in november tegen Nigeriaanse Helen Joseph

Photo News
“De onterechte nederlaag tegen Katie Taylor is verteerd, ik ben toe aan nieuwe uitdaging.” Delfine Persoon (34) is gretig en heeft bekendgemaakt dat ze op 11 november bokst tegen de 30-jarige Nigeriaanse Helen Joseph in de lagere gewichtsklasse ‘super featherweights’. 

Het doel van Persoon is duidelijk: nu ook nummer 1 worden in die categorie. De kamp tegen Joseph staat op 11 november op het programma en zal plaatsvinden in de Versluys Dome, de thuisbasis van basketbalclub Oostende. 

Voor Persoon wordt het de eerste kamp sinds het duel tegen Katie Taylor. Die verloor ze op punten na een dubieuze beslissing van de jury. “Die onterechte nederlaag is verteerd. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Persoon op een persconferentie in Oostende. “Taylor is in de pers al aan het zagen over een rematch, maar als je dat echt wil, neem dan contact op en praat met ons. Ik denk niet dat het zover zal komen.” 

Olympische Spelen

Met Tokio 2020 voor de deur rijst ook de vraag of Persoon zou deelnemen aan de Olympische Spelen. “Daar zeg ik geen neen tegen. Als ik die kans krijg, moet ik ze misschien wel grijpen”, aldus Persoon. “Maar ik moet eerst nog eens praten het het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, red.). Van hen kreeg ik nog geen enkele euro subsidie. Als ik naar het selectietoernooi ga in Londen, zou ik mijn verblijf zelf moeten betalen. Al is de eer is natuurlijk ook belangrijk. Olympisch kampioen worden zou top zijn... Maar als ik ga, doe ik het op mijn manier." 

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.