Échte teamspirit, wat baseballers doen voor ploegmaat wiens dochtertje leukemie heeft

Laten weten dat ze er zijn voor hem. Dat was wat de ploegmaats van Mike Aviles, baseballspeler bij de Cleveland Indians, in gedachte hadden met hun aparte actie. Vorige maand werd er bij Adriana Aviles, de vier jaar jonge dochter van Mike, leukemie vastgesteld. Hij miste in totaal acht wedstrijden opdat hij dicht bij zijn dochter kon zijn. Bij zijn terugkeer het voorbije weekend kreeg Mike ongetwijfeld een flink hart onder de riem gestoken: haast alle spelers hadden het haar afgeschoren, in steun voor het meisje dat door de chemotherapie ook de haren kwijt was. Aanvankelijk waren slechts enkele spelers dat van plan, maar toen de anderen hun ploegmaats zagen besloten ze ook meteen het scheermes boven te halen.

Jason Kipnis, de tweede baseman van Cleveland: "Het toont de eenheid binnen de ploeg. Mike is een van de beste gasten die er zijn in de hele competitie, als mens én als ploegmaat. Op deze wijze wilden we hem opnieuw welkom heten in ons team. Om hem te tonen dat er niets veranderd is. Haast allemaal hebben we hem gezegd dat als hij iets nodig heeft, we er zullen zijn voor hem. Het baseball zal nu een goeie afleiding zijn voor hem."

Best cool
"Dit betekent heel wat voor mij", reageerde Mike Aviles. "Het toont toch dat ze aan mij denken, of toch zeker aan mijn dochter. Eerlijk: het is best cool wanneer je weet dat de hele ploeg je steunt. Iedereen heeft natuurlijk ook familie en beseft wel wat ik nu meemaak. Het is bijzonder moeilijk, maar de wetenschap dat de ploeg, de technische staf en eigenlijk iedereen binnen de club mijn familie en mijn dochtertje steunt, doet me bijzonder veel deugd."