Duitsland verzekert zich met straffe comeback van finale EK volley

CEV
Voor welke medaillekleur mogen de Red Dragons morgen vechten, en tegen wie? Voor de start van hun halve finale vanavond tegen Rusland vond de andere halve finale plaats: Duitsland won het pleit van Servië na een thriller in vijf sets (26-24, 25-15, 18-25, 25-27, 13-15).

Met Duitsland ben je nooit klaar. Zo is het in het voetbal, en niet anders in het volleybal. Servië kon een 2-0-voorsprong in de sets en twee matchpunten niet afronden. Duitsland wist na een straffe comeback ook de tiebreak naar zich toe te trekken, en mag zich zo opmaken voor zijn eerste EK-finale ooit.

Servië had in de Tauron Arena in het Poolse Krakau duidelijk sneller het goede ritme te pakken. Bij Duitsland had hoofdaanvaller en sterspeler György Grozer tijd nodig om onder stoom te raken. Servië bouwde in de eerste set een 20-14-voorsprong uit, maar volleyde daarna nonchalant: Duitsland kwam terug tot 22-22. Het reikte net niet. Servië herpakte zich op tijd. Srecko Lisinic maakte met een blok het beslissende punt voor setwinst: 26-24.

CEV

De tweede set ontwikkelde zich aanvankelijk volgens eenzelfde scenario. Servië lukte een vroege kloof tot 10-5, de Duiters toonden zich weerbaar en kwamen terug tot 12-11. Maar erop en erover, dat lukte niet. Servië nam opnieuw de bovenhand en pakte autoritair de tweede set met 25-15.

Duitsland stond dus met de rug tegen de muur, maar slaagde er onder die stress wel in het niveau op te krikken. Een sterke opslagreeks van kapitein Lukas Kampa met vijf punten op rij naar 10-16 gaf Duitsland verse moed: die set gaven ze niet meer uit handen om weer aansluiting te zoeken: 18-25.

De vierde set bleef tot het eind spannend. Na twee geredde matchpunten bij 24-23 en 25-24 bracht een prima blok van Tobias Krick Duitsland in voordeelpositie. Met een tweede muur verzilverde Duitsland zijn eerste setpunt: 25-27.

Ook in de tiebreak bleven beide ploegen in elkaars buurt tot 10-10. Na een ace van Simon Hirsch en een Servische misser rook Duitsland de eindzege. Een blok van Marcus Böhme maakte het Duitse feestje compleet (13-15).

CEVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.