Drama tijdens baseballmatch: jong meisje naar ziekenhuis gebracht, ‘dader’ barst in tranen uit

AFP
Drama gisteren tijdens de baseballpartij tussen Chicago en Houston. Albert Almora (van the Cubs) raakte na een foul ball een jong meisje in het publiek. Het kind werd nadien naar het ziekenhuis gebracht, Almora barstte in tranen uit.

’t Was plots heel stil in het Minute Maid Park van Houston. Almora raakte de bal hélemaal verkeerd en trof een jong meisje. Het publiek hield de adem in. Er heerste een grote angst dat het kind ernstig gewond was.

Almora, zelf een vader van twee kinderen, zat met een enorm schuldgevoel. De 25-jarige Amerikaan zakte door z’n knie en liet zijn tranen de vrije loop. Ook emoties alom bij de andere spelers. Zij zagen hoe het meisje -in de armen van haar vader- het stadion verliet.

Vervolgens vroeg Almora naar de toestand van het kind, waarna hij getroost werd door een vrouw van de security (beelden hieronder). De Amerikaan moest uiteindelijk vervangen worden en stond achteraf de pers te woord. “Ik ben sprakeloos. Ik zou een net in het stadion willen hangen. Het spijt me zo.” Wat later een grote opluchting voor Almora: de schade bij het meisje viel mee, zo bleek uit een controle in het ziekenhuis.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AP
AP
AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kim Labeau

  Respect mooi gebaar

 • Maarten Jacobs

  Er is een tijd voor tranen maar erna ook een tijd om u terug te vermannen

 • jurgen maes

  Groot sportman

 • Ludo Wouters

  Een mooie en menselijke reactie.

 • Chris Van den broeck

  Het hart op de juiste plaats. respect!