Drama in de paardensport: 33-jarige amazone komt om het leven bij val, ook paard sterft

Katharine Morel met merrie Kerry on.
Rv Katharine Morel met merrie Kerry on.
Vreselijk nieuws vanuit Florida. Daar kwam Katharine Morel, een Canadese eventingamazone, afgelopen zaterdag hard ten val met haar merrie Kerry On. Morel overleefde val niet, ze werd amper 33. Ook haar merrie liet het leven.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Tot onze grote spijt moeten we melden dat Katharine Morel en haar achtjarige volbloedmerrie Kerry On over de kop zijn gegaan”, klinkt het in een mededeling van de Amerikaanse federatie. “De amazone werd onmiddellijk na de val naar een lokaal ziekenhuis overgebracht, maar daar bezweek ze later aan haar verwondingen. De Amerikaanse Eventing-federatie, de wedstrijdorganisatie en de wedstrijdfunctionarissen betuigen hun diepste deelneming en medeleven met de familie en vrienden van Katharine Morel. Ook het paard liep fatale verwondingen op en overleed vrijwel meteen na het voorval”, zo klonk het. 

Olympische Spelen

Ook Equestrian Canada, de Canadese federatie, verspreidde al een statement. “Vandaag hebben we niet enkel een uitzonderlijke atlete verloren, maar ook een uitzonderlijk persoon”, zei high performance director James Hood. Hij vertelde ook dat Morel kans maakte op een ticket voor de Olympische Spelen. “We hadden Katharine net op onze radar. Ze ontwikkelde zich heel snel”, aldus Hood.

Meteen verkocht

In 2018 onthulde Morel nog in een interview hoe haar pad kruiste met dat van Kerry On. “Ik was op zoek naar een nieuw paard, toen ik de toen driejarige Kerry On zag. Ze was oorspronkelijk een racepaard, maar dat was niet haar ding - in haar laatste wedstrijd voor ik ze kocht, vertrok ze al stappend in plaats van al rennend. Toen ik de eerste keer naar haar keek, was ik al verkocht. Ik had geen idee of ze zou willen springen, maar ik besloot ervoor te gaan. Na een paar jaar training, bleek ze fenomenaal te zijn", aldus Morel.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Helaas een gebeuren helaas.

 • Wim Brion

  Rust in vrede beide, mag je eeuwig de hemel rond lopen met je liefdevolle merrie Kerry On

 • Marc Vanheste

  Paard en ruiter die samen het leven laten, mooi in zijn tragiek.

 • Peter Thys

  een nachtmerrie wanneer je je dromen probeert te verwezelijken ! Rust beiden samen in vrede !

 • Bram Thuyn

  Innige deelneming