Dragons verslaat Three Rock Rovers met 4-2 voor plaats in kwartfinales van Euro Hockey League

Florent van Aubel.
BELGA Florent van Aubel.
Dragons heeft zich in het Nederlandse Eindhoven voor de kwartfinales van de Euro Hockey League geplaatst. De club uit Brasschaat versloeg het Ierse Three Rock Rovers met 4-2. Bij de rust was het 2-1.

Henri Raes (12e), Shane O'Donohue (22e, pc), Florent Van Aubel (44e) en Felix Denayer (46e, ps) scoorden voor de Belgische kampioen. Die nam steeds het voortouw. Twee keer kwamen de Ieren langszij. Jody Hosking (22e) scoorde de 1-1, Harry Morris (35e) de 2-2. 

Om een plaats in de kwartfinales treft Dragons zaterdag het Engelse Surbiton of Waterloo Ducks, die hun duel woensdagavond afwerken. Donderdagnamiddag komt er met Royal Leopold nog een derde Belgische club in actie. Het team uit Ukkel neemt het op tegen de Spaanse vicekampioen Real Club de Polo Barcelona.

 Van Aubel tevreden na “lastige wedstrijd”

“Het was een lastige wedstrijd”, reageerde “Man van de Match” Florent Van Aubel na de 4-2-zege van Dragons.

“We begonnen goed, maar gaven op een domme manier doelpunten weg. We wisten dat het de tweede helft beter moest en hebben het heft in handen kunnen nemen. We zijn blij met het resultaat. In de volgende wedstrijd moeten we het niveau nog opkrikken. We maakten al te veel individuele technische fouten. Onnodige fouten, het is vrij makkelijk om die eruit te krijgen, dus dat is positief voor de volgende wedstrijd.”

“Three Rock Rovers bleek geen hapklare brok, maar dat wisten we op voorhand. Ze zijn top in Ierland. We wisten dat ze enkele sleutelspelers in de rangen hebben, waar we voor moesten opletten. Ik denk dat we onze job goed gedaan hebben. Het was een goede wedstrijd.

Watducks gaan na shootouts door

Na Dragons heeft ook Waterloo Ducks zich in het Nederlandse Eindhoven voor de kwartfinales van de Euro Hockey League geplaatst. De Watducks speelden 1-1 gelijk tegen de Engelse kampioen Surbiton en trokken vervolgens in de shootouts met 4-2 aan het langste eind.

Bij de rust stond de eindstand al op het bord. David Gooldfield zette de Engelsen in de 23e minuut op voorsprong. Drie minuten later bracht Renaud Pangrazio Waterloo langszij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.