Dragons verovert vierde titel op rij in het mannenhockey

BELGA
Dragons is voor het vierde opeenvolgende jaar landskampioen in het mannenhockey.

In de terugwedstrijd van de finale van de play-offs in de Audi Hockey League speelde het team uit Brasschaat vandaag 4-4-gelijk tegen Waterloo Ducks.
De draw volstond ruimschoots voor de titel nadat Dragons donderdag de heenwedstrijd met 5-1 had gewonnen. Beide duels werden op de terreinen van Braxgata in Boom gespeeld.

Dragons leidde bij de rust met 3-1 na treffers van Florent van Aubel (2x) en Jeffrey Thys. Maxime Capelle scoorde tegen. Na de pauze milderde William Ghislain tot 3-2, waarna Henri Raes de 4-2 lukte. Victor Charlet zette in het slot met twee omgezette penaltycorners de 4-4 eindstand op het bord.

Voor Dragons is het de elfde titel in de clubgeschiedenis, na 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2010, 2011, 2015, 2016 en 2017. Eerder op de dag won Léopold het duel om de derde plaats tegen Racing en veroverde zo het derde ticket voor de Euro Hockey League. Dragons en de Watducks waren al zeker van deelname aan de belangrijkste Europese clubcompetitie.

BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.