Dopingzondaar Rodriguez biedt Yankees excuses aan

AP
Alex Rodriguez, een superster in het Amerikaanse baseball, heeft in een gesprek met de directie van de New York Yankees zijn excuses aangeboden. 'A-Rod' zat het voorbije anderhalve seizoen een dopingschorsing uit en mikt nu op een comeback.

"Dinsdag hebben we op vraag van Alex een meeting georganiseerd met de bestuurders van de Yankees. Alex heeft zich verontschuldigd voor wat hij de voorbije jaren heeft gedaan", zo laten de Yankees weten in een kort bericht. "Alles is op tafel gekomen en voor ons, de directie van de Yankees, houdt de volgende stap in dat hij de trainingen kan hervatten."

Rodriguez zat het voorbije anderhalve seizoen een schorsing uit voor zijn aandeel in het zogenaamde Biogenesis dopingschandaal. Verschillende baseballspelers bleken zich met behulp van een privéziekenhuis in Florida te doperen.

Levende legende
Op zijn 39ste is Rodriguez een levende legende in de Major League Baseball. Hij werd drie keer verkozen tot beste speler van de competitie, schopte het veertien keer tot All Star en won in 2009 met de Yankees de World Series. Daarnaast is hij onder de nog actieve spelers houder van een rist records, zoals het hoogste aantal homeruns (654).