Ga naar de mobiele website
^ Top

Dopingschandaal zorgt voor verhuis WK bobslee van Sochi naar Duitse Königssee

De Belgische bobslee-dames aan het werk in Vancouver
BELGA De Belgische bobslee-dames aan het werk in Vancouver
Het WK bobslee en skeleton vindt van 13 tot en met 26 februari 2017 plaats in het Duitse Königssee. Dat meldt de Internationale Bobslee- en Skeletonfederatie (IBSF). Oorspronkelijk zou het Russische Sochi het decor zijn voor het WK, maar de IBSF besliste vorige week om de gaststad van de vorige Winterspelen de organisatie af te nemen door de dopingschandalen in de Russische sport.

De IBSF koos voor een Europese locatie om de kosten voor de teams binnen de perken te houden. De meeste WK-deelnemers verblijven vlak voor de strijd om de wereldtitel al in Europa voor de Wereldbekermanches.

Königssee organiseert na 1979, 1986, 2004 en 2011 voor de vijfde keer een WK bobslee (sinds 2004 ook skeleton).

"De IBSF vindt het in het licht van de recente dopingonthullingen niet opportuun om het WK in Rusland te organiseren", zo klonk het op 13 december bij de IBSF. "De focus moet tijdens het toernooi op de sport liggen en niet verschuiven naar extrasportieve discussies en beschuldigingen, die al dan niet terecht zijn."

Rusland staat al maanden in het middelpunt van een dopingschandaal dat blijft uitdijen. Anderhalve week geleden werd in Londen nog het tweede deel van het McLaren-rapport onthuld, waaruit bleek dat meer dan duizend Russische atleten uit een dertigtal sporten tussen 2011 en 2015 gebruik gemaakt hebben van een door de Russische staat georganiseerd programma om positieve dopingtesten te manipuleren.

AFP
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug