Dopingrazzia op WK noordse ski: vijf atleten gearresteerd

Enkele politieagenten op het WK noordse ski in Seefeld.
AP Enkele politieagenten op het WK noordse ski in Seefeld.
Bij een dopingrazzia in de marge van het WK noordse ski in het Oostenrijkse Seefeld zijn negen verdachten gearresteerd, onder wie vijf atleten uit Oostenrijk, Estland en Kazachstan, zo maakte de Oostenrijkse politie vandaag bekend.

Het ging om een gecoördineerde actie tussen Duitse en Oostenrijkse autoriteiten. Daarbij werden in beide landen zeventien raids gehouden en werd er een internationaal dopingnetwerk opgerold, aldus de Oostenrijkse federale politie. De invallen kwamen er na een onderzoek van twee maanden, dat de boeken ingaat als Operation Bloodletting. Het onderzoek spitste zich toe op sportarts Mark S., die werkte vanuit het Duitse Erfurt. "Deze criminele organisatie voerde al jaren bloeddoping uit bij topatleten met als oogpunt hun prestaties te verbeteren", is de conclusie van het onderzoek.

De betrokken sportarts en een handlanger werden gearresteerd in Erfurt, de overige arrestaties vonden in Seefeld plaats. Namen werden nog niet vrijgegeven, later vandaag zal er nog een persmoment gehouden worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.