Opnieuw twee Keniaanse atletes tegen de dopinglamp

Jepkorir (L) wordt voor twee jaar geschorst,
photo_news Jepkorir (L) wordt voor twee jaar geschorst,
De Keniaanse atletiekfederatie (AK) heeft twee atletes geschorst wegens dopinggebruik. Zij werden door de Internationale Atletiekfederatie IAAF positief bevonden op het gebruik van anabole steroïden (nandrosterone) en kennen nu hun lot.

De 21-jarige Agatha Jeruto, een 800m-loopster, liep tegen de lamp tijdens een Keniaanse testwedstrijd in april en wordt nu voor vier jaar geschorst. De vijf jaar oudere marathonloopster Josephine Jepkorir leverde een positieve plas af tijdens een wedstrijd in december van vorig jaar in Luanda en moet twee jaar aan de kant blijven.

Een maand geleden raakte ook al bekend dat de Keniaanse atletes Joyce Zakary (400m) en Francisca Koki Manunga (400m horden) bij een controle op het WK in de Chinese hoofdstad Peking betrapt werden op het gebruik van een verboden substantie. Zij werden al voorlopig geschorst maar moeten nog wachten op hun definitieve sanctie.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus