Ook Karel Geraerts was klant bij 'ozondokter'

PHOTO_NEWS
De ex-speler van Club Brugge die straks voor het dopingtribunaal moet verschijnen voor illegale ozonkuren bij 'ozondokter' Chris Mertens, is Karel Geraerts (33). Dat schrijft Het Nieuwsblad in de weekendeditie. De middenvelder, die momenteel bij Charleroi speelt, wast zijn handen in onschuld: "Ik zal de rechter van antwoord dienen, want ik heb niets te verbergen", klinkt het. Hij moet zich op 19 maart verantwoorden voor het Vlaams Doping Tribunaal (VDT)

Na het losbarsten van de dopingzaak rond ozondokter Chris Mertens uit Rotselaar in 2013, werd er door het parket van Leuven een lijst opgesteld met daarop negentien namen van topsporters en amateurs die voor een verboden ozonkuur bij de dokter gepasseerd zijn en dus een schorsing riskeren. Die lijst die eind vorig jaar definitief werd, bleef een groot geheim tot voor het WK veldrijden. Toen kwam de deelname van Tom Meeusen, Bart Wellens en Laurens Sweeck aan het WK al in het gedrang, maar de kwestie dijt dus ook uit naar het voetbal. Het Nieuwsblad meldt dat ex-Rode Duivel Karel Geraerts mogelijk deelnam aan de verboden praktijken bij Chris Mertens. De middenvelder kreeg gisteren een aangetekende brief met de melding dat hij wordt opgeroepen door het VDT. Wat hem wordt verweten, is onduidelijk. Mogelijk gaat het om het toegediend krijgen van verboden injecties of het volgen van ozontherapie, waarbij eerst bloed van de sporter wordt afgetapt en na verrijking met ozon opnieuw wordt ingespoten.

"Ik vertrouw hem blindelings"
Theoretisch gezien riskeert de profvoetballer een maximale schorsing van twee jaar, al komt hij er mogelijk ook zonder schorsing vanaf. Geraerts zelf bleef in een eerste reactie rustig onder het nieuws. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat dokter Mertens mijn huisdokter is. Al acht jaar zelfs, ik vertrouw hem blindelings. Ik ben nooit verhoord in dit dossier, ik heb enkel tientallen mails naar Mertens gestuurd. Dat lijkt mij niet strafbaar." Hij beweert overigens nooit verboden injecties te hebben gekregen. "Uiteraard worden er in het voetbal cortisonespuiten gebruikt, maar altijd met medisch voorschrift. En nooit, ik herhaal nooit, bij dokter Mertens. Ik heb zelfs nooit met hem over ozon gesproken, althans niet voor de zaak in de kranten kwam. Ik weet dus niet wat we ze mij exact verwijten, mijn geweten is zuiver", besluit hij tegenover Het Nieuwsblad.