Kremlin: “Vertraging in overdracht dopingdata aan WADA door logistieke problemen”

Photo News

Het omstreden dopinglab van Moskou heeft vandaag drie experten van het Wereldantidopingagentschap (WADA) de toegang verleend tot zijn gegevens. Dat moest normaal voor 31 december al gebeurd zijn. Het Kremlin wijt de vertraging nu aan logistieke problemen. Omdat de deadline van 31 december niet gehaald werd, riskeert het Russisch antidopingagentschap (Rusada) een nieuwe straf. Het WADA wil in Moskou gegevens recupereren over de periode waarvan Rusland beschuldigd wordt van grote dopingfraude (2011-2015). "De gegevens waren ook bij het vorige bezoek al klaar om uitgewisseld te worden, maar er waren logistieke problemen", beweert Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin.

Vandaag zijn drie experten van het WADA begonnen aan hun onderzoek in Moskou, een operatie die drie dagen kan duren. Volgende week maandag en dinsdag doet een sanctiecommissie van het WADA aanbevelingen over een mogelijke nieuwe straf voor de Russen. De dagen nadien gaat het dossier naar het uitvoerend comité.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.