IOC-voorzitter Rogge: "Teleurgesteld in Gay en Powell"

Jacques Rogge.
GETTY Jacques Rogge.
Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft vandaag op de website Around the Rings gereageerd op de positieve dopingtesten van de sprinters Tyson Gay en Asafa Powell. "Ik ben teleurgesteld in hen", verklaarde hij in Utrecht, waar het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) plaatsvindt.

"Het is altijd een enorme ontgoocheling om dit slechte nieuws te horen", beweerde de 71-jarige Rogge. "Maar tegelijkertijd toont het aan dat de controles doeltreffend zijn."

De IOC-voorzitter vreest niet dat de dopingberichten een smet zullen werpen op het WK atletiek in Moskou (10-18 augustus). "De mensen zullen dit niet vergeten, maar de magie van de wedstrijden zal uiteindelijk opnieuw de overhand krijgen."

De atletiekwereld werd gisteren, op minder dan een maand van het WK in Moskou, opgeschrikt door de berichten dat de Amerikaan Tyson Gay (onbekend product) en de Jamaicaan Asafa Powell (stimulans oxilofrine) een positieve dopingtest hebben afgeleverd. Gay (9.69) is op de 100m na Usain Bolt de tweede snelste mens aller tijden, Powell (9.72) staat vierde op de ranglijst.