Denifl en Hauke officieel door parket beschuldigd van doping in zaak Aderlass, renner riskeert tien jaar cel

Stefan Denifl.
AFP Stefan Denifl.
Stefan Denifl en langlaufer Max Hauke zijn door het parket van Innsbruck formeel beschuldigd van dopinggebruik. De Oostenrijkers werden eerder al geschorst wegens bloeddoping in de zaak Aderlass.

De 31-jarige Stefan Denifl wordt beschuldigd van dopinggebruik tussen juni 2014 en eind 2018. Volgens het parket heeft hij zijn sponsors bedrogen door 500.000 euro sponsorgeld te spenderen aan verboden middelen, voornamelijk groeihormonen. De renner riskeert tot tien jaar gevangenisstraf.

Max Hauke, 27, werd eind februari op het WK noordse ski in het Oostenrijkse Seefeld gearresteerd. Hauke werd toen op heterdaad betrapt tijdens een transfusie. Denifl en Hauke kregen deze zomer al een vierjarige schorsing. De zaak Aderlass draait rond de Duitse dokter Mark Schmidt. Die werd eind februari opgepakt in zijn kabinet in Erfurt. Hij zou een dopingnetwerk opgezet hebben waarbij minstens 21 atleten uit acht landen en vijf sporten betrokken zijn.

Stefan Denifl.
EPA Stefan Denifl.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean driesen

    Ik wacht met spanning op de bekendmaking van de namen van betrapte atleten uit die vier andere sporten. Wachten op Godot?

  • rudy verlinden

    De grote hebben maskeermiddelen...de kleintjes zijn de pineut