Ga naar de mobiele website
^ Top

Baas Australisch olympisch comité: "Voer dopingjacht op"

De baas van het Australische olympisch comité, John Coates, vindt dat de bevoegdheden van het landelijke antidopingbureau Asada moeten worden uitgebreid. Als het aan Coates ligt, moeten sporters op basis van getuigenverklaringen kunnen worden gestraft bij overtreding van de dopingregels.

Coates pleit daarvoor in een brief aan sportminister Kate Lundy. Dat schrijven volgt op de aankondiging van het Asada om een onderzoek te starten naar ex-wielrenner Matt White die in het rapport over Lance Armstrong wordt genoemd als epogebruiker. White legde daarop afgelopen weekend zijn functie als teambaas van wielerploeg Orica-GreenEdge neer.

"Ik stel voor dat de regering opnieuw overweegt de machtsmiddelen van het Asada uit te breiden om zo verdenkingen van doping te kunnen onderzoeken. Daar hoort de mogelijkheid bij getuigenverhoren te gebruiken", aldus Coates, die zei vanwege zijn functie als voorzitter van het sporttribunaal TAS niet direct te kunnen reageren op het rapport van het Amerikaanse dopingagentschap Usada over Armstrong.

Meer over


Meld een bug