Dominique Baeyens: "Ontgoocheld als we tweede ronde niet halen"

Red Dragons ontmoeten Polen, Wit-Rusland en Slovenië of Portugal

BELGA
Polen, Wit-Rusland en Slovenië of Portugal zijn de tegenstanders van de Belgische nationale mannenvolleybalploeg op het komende EK in Bulgarije en Italië (9 tot 18 oktober). "Wereldkampioen Polen is een zware hap", reageerde bondscoach Dominique Baeyens maandag na de loting in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Op het EK 2013 in Denemarken en Polen eindigden de Belgen op de zevende plaats, waardoor ze zich rechtstreeks kwalificeerden voor het EK in Bulgarije en Italië. In poule C wacht met Polen de regerende wereldkampioen. De Red Dragons keken Wit-Rusland vorig jaar in het kwalificatietoernooi om deelname aan het WK in de ogen. Ze wonnen toen met 3-1. Eind mei wordt duidelijk wie de derde tegenstander van België wordt. Dan nemen Slovenië en Portugal het in een heen- en terugmatch tegen elkaar op om een plaats in de eindronde.

"Ik ben nu toch iets meer tevreden dan bij de loting voor het WK van vorig jaar, toen we onder andere de Verenigde Staten, Iran en Frankrijk als tegenstanders voorgeschoteld kregen", liet Baeyens optekenen. "Wereldkampioen Polen is natuurlijk een zware hap. Ik zou wel verschrikkelijk ontgoocheld zijn, mochten we de tweede ronde niet halen. Ik wil ook waarschuwen voor Slovenië, dat nog barragematchen moet spelen tegen Portugal. Toen we vorig jaar met hen sparden, maakten ze indruk. Ik beschouw hen als favoriet tegen Portugal."

De Red Dragons werken hun wedstrijden af in het Bulgaarse Varna. "Dat is zeker geen slechte locatie. Een directe vlucht, een vakantieoord en dus misschien wel ideaal om er een pak supporters naartoe te krijgen", besloot Baeyens.

De winnaar van elke poule plaatst zich meteen voor de kwartfinales. De tweede en de derde uit de poule van België spelen in de play-offs tegen respectievelijk de derde en de tweede uit groep A met Bulgarije, Duitsland, Tsjechië en de winnaar van Spanje-Nederland.