Dokters beslissen ten vroegste volgende week of ze Zanardi uit coma halen, toestand nog steeds "ernstig maar stabiel”

Alex Zanardi in 2017.
AFP Alex Zanardi in 2017.
De artsen van het Santa Maria alle Scotte-ziekenhuis in Siena beslissen  niet voor volgende week of ze Alex Zanardi, de voormalige Formule 1-piloot en paralympische kampioen die vorige week een zwaar ongeval had met zijn handbike, uit zijn kunstmatige coma proberen halen. De toestand van de 53-jarige Italiaan is nog steeds "ernstig, maar stabiel”.

Het mogelijk afbouwen van de coma "zal vanaf volgende week in overweging worden genomen", klonk het in een persbericht. Het ziekenhuis kan dan de neurologische toestand van Zanardi onderzoeken. De voorbije dagen klonken de dokters in Siena nog hoopvoller en werd begin deze week al gedacht aan het verlagen van de sedatieve toestand.

Zanardi liep vrijdag bij een aanrijding met een vrachtwagen op een weg tussen Pienza en San Quirico in Toscane ernstige verwondingen aan het hoofd op. De voormalige F1-rijder en paralympisch kampioen wordt sindsdien kunstmatig beademd in het Santa Maria alle Scotte ziekenhuis in Siena.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zanardi was in de jaren '90 een F1-piloot bij de renstallen Jordan, Minardi, Lotus en Williams. In 2001 verloor hij beide benen bij een ongeval op de Duitse Lausitzring toen hij deelnam aan de Champ Car. Zanardi ging na zijn ongeval door met racen in aangepaste auto's. Hij legde zich ook toe op het handbiken. Als handbiker won hij twee keer goud op de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Lees ook: 

“Zanardi vertelde me dat hij de gelukkigste man ter wereld was. Een minuut later hoorde ik een luide knal”

Derde keer oog in oog met de dood: het leven van de Italiaanse ex-F1-coureur en volksheld Zanardi is voer voor Hollywood (+)

Dokter Roberto Gusinu van het Santa Maria alle Scotte-ziekenhuis.
EPA Dokter Roberto Gusinu van het Santa Maria alle Scotte-ziekenhuis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.