Dochter Schumacher opent reining op EK paardensport

Gina Maria Schumacher. Wat een gelijkenis met haar vader Michael, die lang in een coma lag en nu langzaam herstelt van een zwaar skiongeval.
AP Gina Maria Schumacher. Wat een gelijkenis met haar vader Michael, die lang in een coma lag en nu langzaam herstelt van een zwaar skiongeval.
Dochter Gina Maria van Michael Schumacher, de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, opende gisteren in Aken op het EK paardensport het onderdeel reining. Ze gaf, voordat de wedstrijd begon, een demonstratie. Hoe ze het ervan afbracht, kan je bekijken in onderstaande vide.

Reining wordt vaak de 'westernvorm' van de dressuur genoemd omdat het paard in overeenstemming moet zijn met de ruiter.  Het is een competitie in het westernrijden waarbij de ruiters hun paarden door een precies patroon van cirkels, spins en stops moeten leiden.

De 18-jarige Gina heeft de passie voor reining van haar moeder Corinna geërfd. Dochter is een groot talent en regerend Europees kampioene bij de junioren. Vader Schumacher, die na een skiongeluk in 2013 lang in coma lag en nu langzaam herstelt, gaf Gina voor haar tiende verjaardag een ranch cadeau.

AP
AP
Moeder Corinna Schumacher.
AP Moeder Corinna Schumacher.
AP
AFP
REUTERS
GETTY
AP
PHOTO_NEWS
REUTERS
AFP
BELGA
PHOTO_NEWS