Dochter cricketlegende choqueert met "walgelijke" holocaust-post

Instagram
Shane Warne (46) is een Australische cricketlegende, maar zijn 18-jarige dochter Brooke heeft zich minder populair gemaakt. Ze postte een bedenkelijke foto op Instagram met een choquerend bijschrift. "De arrogantie van rijkeluiskinderen ten top", reageerde iemand.

Haar vader, Shane Warne, is een ware held Down Under. Momenteel zit hij in de jungle in Zuid-Afrika voor opnames van een realityshow.

Dochterlief Brooke krijgt intussen zowat de hele internetgemeenschap over zich heen na een "walgelijke" post, waarin ze de draak steekt met Cecil de leeuw, Malaysian Airlines en de holocaust. Met misplaatste trots schreef ze zaterdagavond op Instagram: "Politiek niet correct - ja #Cecil #MalaysianAirline #holocaust". De foto erbij toonde Brooke met enkele vriendinnen op wat waarschijnlijk een verkleedfeestje is.

Cecil de leeuw
Zelf houdt Brooke een pluchen knuffel vast die Cecil voorstelt, de beroemde leeuw die afgemaakt werd door de Amerikaanse tandarts Walter Palmer. De gefortuneerde jager moest toen even onderduiken door alle heisa die hij zelf had veroorzaakt. Verder draagt een van Brookes vriendinnen een blauw gestreepte pyjama, een afschuwelijke verwijzing naar de miljoenen slachtoffers van de holocaust. Een ander meisje is dan weer verkleed als bebloede airhostess van Malaysian Airlines, de recent door dodelijke rampen geplaagde luchtvaartmaatschappij.

"Arrogantie van rijkeluiskinderen ten top"
"Politiek incorrect" is hier dus een understatement, en dat bleek al snel uit de verontwaardigde reacties op de post die Brooke Warne al snel off line haalde. "Alleen blanke, bevoorrechte kinderen zijn in staat om afstand te nemen ván en te lachen mét tragische gebeurtenissen waar ze zelf niet bij betrokken zijn. De arrogantie van rijkeluiskinderen ten top", was zo'n reactie. Of: "Als je ooit een bezoekje bracht aan het Holocaustmuseum in Washington DC dan zou je niet rondparaderen in een gestreepte pyjama. Dit is walgelijk en erg choquerend."

Shane Warne had tussen 2010 en 2013 een relatie met de Britse actrice Elizabeth Hurley.
AP Shane Warne had tussen 2010 en 2013 een relatie met de Britse actrice Elizabeth Hurley.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.