Dit succes is een mentale boost voor Van der Plaetsen

BELGA
Begin oktober werd bij Thomas Van der Plaetsen teelbalkanker vastgesteld. De tienkamper ging onder het mes en onderging nabehandeling chemotherapie. Intussen probeert hij rustig aan de draad weer op te pikken. Gisteren ging hij een toertje lopen. "Ik had nooit gedacht dat ik een tochtje van 10 minuten een succes zou noemen. Toont aan hoe relatief alles is", klonk het op Twitter.

Van der Plaetsen won eind november (samen met Nafi Thiam) de Gouden Spike als beste Belgische atleet van het jaar. Toen vertelde ie dat hij de trainingen wil hervatten in januari en er in de zomer opnieuw wil staan. "Ik hoop voor het eerst weer in actie te komen op de tienkamp van de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju (3-14 juli)", vervolgde Van der Plaetsen, die in maart op het WK indoor in het Poolse Sopot brons op de zevenkamp behaalde.

"Als ik op niveau ben, neem ik zeker deel aan het WK in het Chinese Peking (22-30 augustus), waarvoor ik al gekwalificeerd ben. Maar ik ga zeker niet in actie komen als ik geen 8.000 punten kan halen."