Dit is het bijzondere resultaat van warme oproep Kevin De Bruyne

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De warme supportersoproep van ambassadeur Kevin De Bruyne heeft zijn vruchten afgeworpen. De aankomsthal van de luchthaven van Zaventem stond vanmorgen afgeladen vol om de Belgische atleten te begroeten die terugkeerden van de Special Olympics World Games in Los Angeles. De Rode Duivel kon er door trainingsverplichtingen bij Wolfsburg zelf niét bij zijn, maar feliciteerde de atleten wel in een videoboodschap. Bekijk zijn welkomstwoorden hierboven.

Ongeveer 300 fans vrienden en familieleden waren vanmorgen op Zaventem aanwezig om de delegatie van 102 personen, onder wie 70 atleten, met luid applaus en spandoeken te ontvangen. België veroverde 108 medailles, waarvan 29 gouden, 36 zilveren en 43 bronzen.

Vanuit Brussels Airport trok de Belgische delegatie naar het Sheraton hotel. Daar werden atleten en hun familie in een videoboodschap toegesproken door ambassadeur Kevin De Bruyne. De Rode Duivel kon door trainingsverplichtingen bij Wolfsburg niet aanwezig zijn. Hij feliciteerde de atleten in de boodschap die op groot scherm werd afgebeeld.

Nadien voerde onder meer Piet Steel, voorzitter van de Belgische tak van de Special Olympics, in aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur Denise Campbell Bauer kort het woord: "Wat we daar hebben ervaren, is ongelooflijk. Jullie hebben de olympische droom meegemaakt en dat is de bedoeling van de Special Olympics", aldus Steel, die zelf ook aanwezig was in LA. "We zijn bijzonder trots op jullie prestaties. Ik bedank onze partners, delegatieleiders, coaches en iedereen die heeft bijgedragen aan het verwezenlijken van deze mooie reis. De herinneringen aan Los Angeles zullen ons voor altijd bijblijven."

BELGA
belga
belga
belga
belga
belga
belga
belga
belga
belga