Dirk Van Tichelt strandt op WK judo al in openingsronde: “Leverde gewoon een slechte kamp af”

Dirk Van Tichelt op training in de aanloop naar het WK.
SPORTMAG Dirk Van Tichelt op training in de aanloop naar het WK.
Dirk Van Tichelt (-73 kg) is er niet in geslaagd de eerste ronde op het WK judo in het Japanse Tokio te overleven. De ‘Beer van Brecht’ (IJF 54), op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro nog goed voor olympisch brons, moest in ronde één buigen voor de Oostenrijker Lukas Reiter (IJF 75).

De 35-jarige Van Tichelt gaf een sterke indruk bij zijn wederoptreden na negen maanden blessureleed, maar door gebrek aan wedstrijdritme raakte hij niet voorbij Reiter. De wedstrijdhonger was duidelijk groot bij Van Tichelt, want binnen de minuut trachtte hij het af te maken tegen de 12 jaar jongere Oostenrijker. Twee keer op rij trachtte hij hem al liftend plat op de rug te krijgen, maar Reiter was sterk genoeg om overeind te blijven. De opponent van Van Tichelt bleek ook een heel sterke grip aan de onderkant van de mouwen te hebben en dat leverde hem rond de derde minuut van de wedstrijd twee waza-ari’s op. Exit Van Tichelt dus.

“Terug in de realiteit! Na een zware blessure en een inactiviteit van negen maanden had ik gehoopt dat het beter zou gaan, want op training lukte het wel”, liet Van Tichelt nadien weten op Twitter. “Ik leverde vandaag gewoon een slechte kamp af. Dit was echter nog maar de start en van nu af aan zal alles moeten verbeteren.” 

Ook Mina Libeer (-57 kg) sneuvelde in ronde één. De kamp tussen de 21-jarige Libeer (IJF 32) en de ervaren Française Hélène Receveaux (IJF 12) werd beslecht in anderhalve minuut. De Gentse kon zich nog wel uit een eerste houdgreep loswrikken maar de tweede werd haar fataal.

Van Tichelt met Casse.
SPORTMAG Van Tichelt met Casse.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.