Dirk Demeersman vervangt François Mathy voor WB jumping in Bordeaux

Dirk Demeersman.
BELGA Dirk Demeersman.
Dirk Demeersman is door chef d'équipe Kurt Gravemeier aangewezen als vervanger van François Mathy Jr. voor de wereldbekerwedstrijd Jumping van Bordeaux, die zaterdagavond wordt gesprongen.

François Mathy Jr. moest afmelden omdat zijn 11-jarige merrie Polinska des Isles niet fit is. Hij staat in het tussenklassement van de World Cup momenteel op de twaalfde plaats, waarmee hij virtueel geplaatst is voor de finale. Die wordt eind april in Lyon georganiseerd en is voorbehouden voor de top 18. Nicola Philippaerts staat op een voorlopige 27ste plaats.

"Ik had in principe liever de WB-manche van Zürich gesprongen omdat die korter na Mechelen viel maar toen kreeg Nicola Philippaerts de voorkeur", reageerde assistent-bondscoach Dirk Demeersman op zijn onverwachte aanduiding. "Het forfait van François heeft de chef d'équipe wellicht geïnspireerd om mij de kans te geven op het hoogste niveau in actie te komen. Drie maanden zonder topwedstrijd zou te lang geweest zijn voor Bufero v/h Panishof."

Nicola Philippaerts is door de organisatoren uitgenodigd en zal zondag met de 12-jarige ruin Cortez in de Grote Prijs van start gaan, die om 14 uur begint.

BELGA