Ding Junhui is de nieuwe nummer een, Luca Brecel 66e

Ding Junhui
PHOTO_NEWS Ding Junhui
Ding Junhui is na het UK Championship de nieuwe nummer een op de wereldranglijst snooker. De 27-jarige Chinees lost de Engelsman Mark Selby af. Die zakte naar de vierde stek.

Ding werd in het UK Championship in de zestiende finales uitgeschakeld, maar Selby sneuvelde al in de tweede ronde. Bovendien moest Selby een pak rankingpunten inleveren. Twee jaar geleden won hij het toernooi immers, terwijl Ding er ook toen in de zestiende finales uitging.

De voorbije twee jaar verdiende Ding 700.336 pond aan prijzengeld in de rankingtoernooien. Daarmee gaat hij de Australiër Neil Robertson (698.018) nipt voor. Ronnie O'Sullivan voegde zondag met zijn vijfde zege in het UK Championship 150.000 pond aan zijn totaal (675.033) toe en rukte zo van de vierde naar de derde stek op. Judd Trump, verliezend finalist in York, klom van elf naar zeven op. Luca Brecel, in 2012 kwartfinalist en nu uitgeschakeld in de tweede ronde van het UK, moest terrein prijsgeven. De 19-jarige Limburger zakte van 57 naar 66.