Deze Ieren scoorden zonder ticket plaatsen van 22.000 euro op Super Bowl

twitter @richiewhelan
Terwijl honderden fans zondag het slachtoffer werden van malafide ticketdeals en niet binnen raakten voor de Super Bowl, konden twee Ierse fans van de Seattle Seahawks zomaar het University of Phoenix-stadion in Glendale, Arizona, binnen... om er plaats te nemen op zitjes die 25.000 dollar (22.000 euro) kostten.
REUTERS

"Onze strategie was om superveel vertrouwen uit te stralen", aldus Richard Whelan in het radioprogramma 'One Morning Ireland'. Samen met zijn goeie vriend Paul McEvoy realiseerde hij ook die stunt. "We dachten: als we doen alsof onze plaats in het stadion is, zou niemand ons vragen stellen." En dat deed blijkbaar ook niemand. De twee zegden gebruik te maken van wat tumult voor een van de ingangen van het stadion, waar enkele hulpverleners binnendrongen. "We volgden gewoon die hulpdiensten, ze waren met zo'n twintig man. Tot helemaal in het stadion. Ik verstopte me eerlijk gezegd ook wat achter hen, terwijl Paul constant naar zijn gsm aan het kijken was en deed alsof hij me aan het sms'en was."

GETTY

Van stoeltje naar stoeltje
Maar het werd nog beter voor Richard en Paul. Ze raakten ook nog eens voorbij een andere controlepost, waarbij de man volgens hen gewoon niet aan het opletten was. Waarna ze tijdens het eerste deel van de wedstrijd zich haast continu van het ene naar het andere stoeltje begaven. Die stoeltjes kwamen telkens vrij omdat er geregeld mensen naar het toilet gingen of iets te eten of drinken gingen halen. Helemaal te gek werd het toen een man (die wel voor zijn ticket betaald had) dat hen vertelde dat de twee vrouwen die voor hem zaten op de vierde rij, tijdens het tweede kwart definitief zouden vertrekken omdat ze moesten optreden tijdens de show van Katy Perry tijdens de pauze.

Ongelofelijk cool
"Daar zaten we dan. Op de vierde rij, naast gewezen Super Bowl-kampioen Lawyer Milloy die ons geregeld zijn visie op het spel gaf", vervolgt Richard. "Ongelofelijk cool om hem bezig te horen over de details in zo'n finale." Enig minpunt was dat de Seattle-fans de Seahawks uiteindelijk zagen verliezen. "Daar waren we uiteindelijk niet te teleurgesteld over. We hadden er dan al een drukke en geslaagde dag opzitten. Wat onmogelijk leek, lukte zomaar eventjes."

Een foto die is geplaatst door null (@lawyermilloy) op

Hij raakte het stadion iets vlotter binnen: David Beckham.
PHOTO_NEWS Hij raakte het stadion iets vlotter binnen: David Beckham.
Kim Kardashian en Kanye West werden zelfs het stadion ingeleid.
PHOTO_NEWS Kim Kardashian en Kanye West werden zelfs het stadion ingeleid.