Depestele na zege in World League: "Zenuwachtige start"

Depestele (links) voor de wedstrijd tegen Australië.
BELGA Depestele (links) voor de wedstrijd tegen Australië.
De Belgische aanvoerder Frank Depestele was gisteren in de opener van de Belgische volleybalmannen in de World League tegen Australië in uitstekende doen. Onder zijn impuls wonnen de Red Dragons in Kortrijk met 3-0 (30-28, 25-19 en 25-21).

"Wij begonnen zenuwachtig aan de eerste set, maar eens die winst binnen was, speelden we veel rustiger", aldus Depestele. "Alleen in de derde set gaven we nog bijna een voorsprong prijs omdat we nonchalanter begonnen te spelen. Maar het publiek hielp er ons door. Ik hoop dat het in Luik (waar morgen opnieuw tegen Australië gespeeld wordt, nvdr) eenzelfde scenario wordt, want het is de eerste keer dat we in die zaal spelen," wist Depestele.

Op de vraag of hij een 3-0 zege verwacht had, antwoordde coach Dominique Baeyens met een wedervraag: "Wat konden we verwachten van onze eerste match in de World League? Je kan alleen maar je best doen en in de eerste set hing het verschil af van één bal binnen of buiten. Maar we probeerden een zo hoog mogelijk niveau te halen. De Australiërs konden in set één Bram van den Dries beperken, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Bram steeds beter in de match".

"Als er één ding is waaruit we lessen moeten trekken, dan is het dat we gebruik moeten maken van de gecreëerde kansen. In de derde set kregen we drie mogelijkheden om de zaken sneller af te werken, maar dat lukte niet. Om te onthouden voor de volgende matchen."