Delfine Persoon verdedigt WBC-wereldtitel bij lichtgewichten: “Bang? Alleen om af te gaan”

Photo News
Delfine Persoon stapt vanavond in Ardooie in de ring om voor de achtste keer haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten te verdedigen. De 33-jarige bokser heeft tien rondes om de Keniaanse Judy Waguthii knock-out te slaan, wij deelden alvast tien plaagstootjes uit.

• Ik ga die Keniaanse opeten als een scampi

“NEE, het zal niet vanzelf gaan. Ik ga uit van een technisch harde kamp. Uit ervaring weet ik dat je met die Kenianen nooit hebt gedaan. Die vrouwen zijn het gewend om te overleven, om voor hun boterham te vechten. Als je niet oplet, kan je negen rondes voorstaan en de tiende keert het. Je zal me nooit horen zeggen dat ik zeker ga winnen. Op een ko moet je niet rekenen, ik ben geen hard hitter. Filiep (Tampere, haar coach, red.) vergelijkt me altijd met een hamertje dat zo lang op een muur slaat tot het toch verbrokkelt.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eddy baert

    Een nuchtere dame,die met haar voetjes altijd op de grond blijft staan.

  • Lucien Raes

    Ze moet niet bang zijn van "af te gaan". Ze heeft al bewezen dat ze een kampioene is. Maar niets blijft duren. Ze zal ergens een nieuwkomer tegenkomen, en daar is niets mis mee. Gewoon feliciteren en fier blijven over de successen uit het verleden. Proficiat mevrouw Persoons!

  • Roland De Smedt

    Succes!